dijous, 26 de març del 2015

PROJECTE DE 2n: L'ORIOL

Cada any, els nens i nenes de 2n, fan el projecte d'un animal autòcton que ells mateixos trien. Arrel de l'activitat "Bèsties i bestioles de riu", que sol.licitem cada any, els nens i nenes descobreixen la fauna del nostre riu Mogent, i a partir d'aquest taller, trien l'animal que volen estudiar més en profunditat.
Aquest any, han triat l'oriol, un ocell de color groc i negre amb un cant molt peculiar.

Seguint la línia del treball cooperatiu, organitzem la classe per equips base i es nomenen experts. Apuntem coneixements previs, ens plantegem preguntes que no sabem, i ens repartim la tasca de buscar la informació. Els experts busquen informació del seu apartat, es reuneixen per compartir el què han trobat, i un cop tots unifiquen la informació, la traspassen al seu equip base.

Els nens i nenes desenvolupen habilitats i aprenen el sentit de la responsabilitat, perquè s'hauran d'encarregar de traspassar la informació del seu apartat a la resta de companys de taula.

Per assegurar que tota la informació arriba a la totalitat de la classe, cada grup d'experts es prepara una exposició, la gravem i les tornem a mirar, per fer comentaris constructius sobre com ha quedat: ens hem presentat? vocalitzem bé? fem servir un to adequat o per contra parlem molt baix?...

Aquí teniu les exposicions dels nostres experts! CLIQUEU A LES FOTOS


 EXPERTS EN FISONOMIA

 https://www.youtube.com/watch?v=zDME7_XeeLM
 EXPERTS EN REPRODUCCIÓ

https://www.youtube.com/watch?v=oosBgtRGcnY
EXPERTS EN ALIMENTACIÓ

https://www.youtube.com/watch?v=fdL6QHy9LLw

EXPERTS EN HÀBITAT

Aquí podeu veure les exposicions dels diferents grups base: cliqueu sobre les imatges!

GRUP 1